+31 (0)6 55 70 88 30

Een kijkje achter de schermen bij Classiccar-Art!

Vanaf 27 juli j.l. is mijn werk en werkwijze te bewonderen op de nationale televisie! De kijker krijgt een mooi beeld van het tot stand komen van mijn kunstwerken. Het hele jaar door komt dit onderwerp nog op TV bij RTL-Z in het kader van het programma ‘How it’s Done?’. Een fraaie korte docu van mijn werk als klassieke auto kunstenaar. Het programma ‘How it’s Done?’ wordt wekelijks herhaald op dinsdag om 16.30 en op donderdag om 10.30 uur. 

Met beelden een verhaal vertellen

Van jongs af aan wilde ik illustrator en kunstenaar worden. Elk vrij moment bracht ik door met tekenen, kleuren en schilderen. Ik werd geïnspireerd door het werk van beroemde kunstenaars. Ik begon met de hand te tekenen – met potlood, acryl en aquarel op tekenbord of op canvas. In de jaren tachtig was ik een van de top visualizers voor onder andere Volvo Nederland en DAF Trucks en maakte ik talloze visuals, illustraties en kunstposters voor deze bedrijven. Dit verklaart grotendeels mijn passie voor auto’s. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de mooie lijnen en spannende details. Daarnaast werkte ze als ontwerper, illustrator en animator voor ontwerpstudio’s en voor grote reclamebureaus. Ik werk al vele jaren met succes als zelfstandig ondernemer in mijn studio aan huis. ClassicCar-Art is voor mij een ‘nevenproject’ waarin ik veel energie stop, maar er steeds meer energie weer uit haal. Het is een uit de hand gelopen hobby en mijn eerste grote liefde: tekenen en schilderen, maar met de vrijheden die het digitale tijdperk te bieden heeft. Mijn overige werk als ontwerper, illustrator, maar vooral als animator is te bekijken op www.martinmelis.nl

Ik ontdekte de eindeloze mogelijkheden van digitaal tekenen en animeren al vroeg in de vroege jaren tachtig.
Ik maakte mijn eerste digitale creaties op een Commodore Amiga, en niet veel later op mijn eerste Mac II. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de eindeloze mogelijkheden van digitaal tekenen, schilderen en animeren, liet het me niet meer los. Urenlang leerde ik de meest complexe schilder-, compositie- en animatiesoftware onder de knie te krijgen, inclusief vele andere 2D- en 3D-tools. Tegenwoordig werk ik met de nieuwste hardware, waaronder de Wacom 27 HD Touch, een digitale tekentablet waar ik rechtstreeks en drukgevoelig op het scherm teken. Werken met deze tablet is een plezier – het voelt als tekenen en schilderen op een traditioneel canvas, maar met volledige controle over textuur, lijndikte, kleur en compositie. Ik gebruik een groot assortiment digitale teken- en tekengereedschappen om mijn werk te maken. Ik beheers de effecten, penselen en materialen volledig, wat resulteert in kleurrijke en dynamische werken met een uniek en eigen handschrift.

Als onafhankelijk kunstenaar heb ik geen relatie met – noch werk ik voor – de automerken die op deze website zijn afgebeeld.