Gedreven door liefde voor het vak

Een kijkje achter de schermen bij Classiccar-art!

 

Vanaf 27 juli j.l. is mijn werk en werkwijze te bewonderen op de nationale televisie! De kijker krijgt een mooi beeld van het tot stand komen van mijn kunstwerken. Het hele jaar door komt dit onderwerp nog op TV bij RTL-Z in het kader van het programma ‘How it’s Done?’. Een fraaie korte docu van mijn werk als klassieke auto kunstenaar. Het programma ‘How it’s Done?’ wordt wekelijks herhaald op dinsdag om 16.30 en op donderdag om 10.30 uur. 

Met beelden een verhaal vertellen

Van jongs af aan wilde ik illustrator en kunstenaar worden. Elk vrij moment besteedde ik al tekenend, kleurend en schilderend. Ik werd geïnspireerd door het werk van bekende kunstenaars. Ik begon te tekenen met de hand – met potlood, acryl- en waterverf op art board of op canvas. Ik was in de jaren 80 dé topvisualiser voor o.a. Volvo Nederland en DAF Trucks en heb o.a. voor deze bedrijven talloze visuals, illustraties en artposters gemaakt. Dit verklaart voor het merendeel mijn passie voor auto’s. Ik was altijd al gefascineerd door de mooie lijnen en spannende details ervan. Daarnaast werkte als vormgever, illustrator en animator voor designstudios en voor grote reclamebureaus. Inmiddels werk ik al vele jaren succesvol als zelfstandig ondernemer in mijn studio aan huis. ClassicCar-Art is voor mij een ‘side-project’ waar ik veel energie in stop maar er evenveel weer uithaal. Een uit de hand gelopen hobby eigenlijk of het weer oppakken van mijn eerste grote liefde: het tekenen en schilderen, maar dan met de vrijheden die het digitale tijdperk te bieden heeft.Mijn overige werk als vormgever, illustrator, maar vooral ook als animator zijn te bekijken op www.martinmelis.nl

Ik ontdekte de eindeloze mogelijkheden van digitaal tekenen en animeren al heel vroeg, in het begin van de jaren ‘80.
Mijn eerst digitale creaties maakte ik op een Commodore Amiga, en niet veel later op mijn eerste Mac II. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de eindeloze mogelijkheden van het digitaal tekenen, schilderen en animeren liet het me niet meer los. Urenlang was ik bezig met het leren beheersen van de meest complexe paint, compositie- en animatiesoftware waaronder nog vele andere 2D en 3D tools. Tegenwoordig werk ik met de nieuwste hardware, waaronder de Wacom 27 HD Touch, een digitaal tekentablet waarbij ik rechtstreeks, drukgevoelig op het beeldscherm teken. Het is een genot om met dit tablet te werken – het voelt net als tekenen en schilderen op een traditioneel canvas, maar dan met een volledige controle over textuur, lijndikte, kleur en compositie. Ik gebruik een groot assortiment van digitaal teken- en schildergereedschap om mijn werk te creëren. De effecten, penselen en materialen zet ik geheel naar mijn hand, resulterend in kleurrijke en dynamische werken met een eigen handschrift.

Als onafhankelijk kunstenaar heb ik geen relatie met – noch werk ik in opdracht van – de op deze website afgebeelde automerken.